Krigshistorisk exkursion till Ilomants

28 Juni 2022 kl. 12.00–30 Juni 2022, 00.00

Under exkursionens gång stiftar vi bekantskap med de framgångsrika, avslutande striderna under Fortsättningskriget i ödemarken vid östgränsen i augusti 1944. För insatserna stod general Erkki Raappanas hjältemodiga och effektiva trupper som förintade två ryska divisioner. Till följd av denna bragd blev ödemarksgeneralen Raappana Mannerheimriddare nr. 3.

Start tisdagen den 28 juni kl. 12 från Helsingfors (Mannerheims ryttarstaty) med charterbuss. Till Ilomants är det cirka 500 km. Det lokala programmet består av en 150 km krigshistorisk lokal runda med ett tjugotal besöksmål. Som kunnig guide fungerar fältkamrer Raimo Suhonen, som berättar om händelserna, terrängen, ödemarksgeneralen och kriget på finska.  

Vi besöker även EUs östligaste fastlandspunkt.

Vi övernattar på Möhkön Rajakartano, två övernattningar och två middagar. Pris per person: blir cirka 300 och 350 euro beroende på antalet deltagare och inkvarteringsalternativ. Till de anmälda sänds en faktura i juni med det slutliga priset. I priset ingår busstransporten t/r (Packalén bus), två övernattningar och två middagar på Möhkön Rajakartano, bastu och inträdesavgifter. Returen inleds på torsdag, tidig eftermiddag från Ilomants och bussen kommer till Helsingfors den 30 juni på kvällen.

Hjärtligt välkommen med på sommarutflykten med vänner och kumpaner!

Anmäl ditt deltagande via formuläret till ordförande C-J Hindsberg senast den 31 maj 2022.

Arrangörsföreningar:
Frihetskrigets Södra Traditionsförening r.f.
Helsingfors Svenska Krigsveteraner r.f.
Helsingforsnejdens Svenska reservunderofficerare r.f.
Nylands Brigads Gille r.f., Helsingforsavdelningen

 


Plats
Ilomants